Sportschoenen

Compressiekousen: je hebt er vast al eens van gehoord. Misschien overweeg je zelfs ook wel ze aan te schaffen, maar twijfel je nog. Ook kan het zo zijn dat je niet bekend bent met deze kousen, maar je je wel afvraagt wat het precies inhoudt. Om die reden geven we je graag wat meer informatie over dit onderwerp en vertellen we je wanneer compressiekousen dragen een goed idee kan zijn. Lees snel verder!

Blessures

Compressiekousen bieden veel voordelen als het aankomt op blessures, is gebleken. Te denken valt bijvoorbeeld aan scheenbeenklachten zoals shinsplints, spierkrampen, klachten aan de achillespees maar ook klachten gerelateerd aan de doorbloeding.

Prestaties

Daarnaast kunnen compressiekousen de pompfunctie van het hart bevorderen. Ze zorgen er namelijk voor dat afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden door het lichaam. Op die manier blijven er minder afvalstoffen achter in je onderbenen. Daardoor zijn je spieren in staat beter te kunnen blijven werken.

Compressiekousen voor herstel

Compressiekousen zijn ook nuttig om te dragen na het lopen, om zo herstel te bevorderen. Bij hardlopers is gebleken dat zij minder spierpijn ervaren na 10 km hardlopen wanneer zij daarna gebruik maken van compressiekousen. Er is daarbij namelijk een verminderde stijging van CK (een enzym) te zien. Dit enzym is noodzakelijk voor herstel na intensief sporten en heeft te maken met schade aan de spieren.

Compressiekousen tijdens of na het trainen

Kortom, compressiekousen kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Ook kun je deze niet alleen tijdens een intensieve training dragen, maar ook erna, om zo het herstel van je spieren te bevorderen. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt en wat jouw doelen zijn.

Wil je graag compressiekousen kopen? Neem dan ook eens een kijkje op stoxenergy.com! Je vindt hier tevens meer informatie over dit onderwerp, zodat je je er nog beter in kunt verdiepen.

Door Redactie