AGV 5

Een agv systeem is een voorbeeld van een automatisch proces. Bedrijven hebben elke dag met processen te maken. Dit zijn specifieke taken die tot een bepaald doel leiden. In een bedrijf gebeurt dit vaak door veel te mailen, bestanden te delen en te bewerken. Als je bedrijf groter wordt, dan worden deze processen ingewikkelder en is het van belang om met een effectievere manier van werken te komen. Op deze manier kunnen procesfouten worden voorkomen. In deze blog kun je meer lezen over de voordelen van automatisering, lees dus snel verder voor meer info!

Meer structuur binnen je bedrijf

Bij bedrijfsprocessen gaat veel info gemoeid. Wanneer je organisatie groter wordt, is het makkelijker om het overzicht te verliezen in die oneindige informatie warboel. Dat begint al bij de administratie van een palletmover of rapport. Het is daarom een goed idee om van een afstandje naar je processen en software te kijken, en op te letten naar de handelingen die je elke dag verricht. Wanneer je deze processen in beeld brengt, wordt helder hoe je organisatie in elkaar steekt en kun je gaan kijken welke processen je kunt automatiseren. Hiervoor heb je niets speciaals nodig: je kunt simpelweg met je team brainstormen.

Effectievere manier van werken

Door simpele processen te automatiseren, wordt de werkdruk van je team lager en verhoogt de productiviteit binnen je bedrijf. De tijd die ze door de automatisering besparen, kunnen ze nu gebruiken voor zaken die meer aandacht vereisen, maar voorheen vaak vergeten werden door de tijdsdruk. Je zou bijvoorbeeld het leadgeneratie proces kunnen automatiseren. Hierdoor zijn de salespersonen meer buiten de deur om met klanten te netwerken of hen te overtuigen. Je kunt het calculatieproces ook automatiseren zodat je alle offertes niet meer zelf hoeft op te stellen. Een dergelijke calculator maakt namelijk gebruik van real time berekeningen, die direct beschikbaar worden op je website of voor de klant.

Door Redactie