glasvezelbehang

Eindelijk is het zover je hebt besloten om het hele huis te voorzien van nieuw behang, echter wil je niet in iedere kamer een ander motief en andere kleuren aanbrengen. Toch moet er wel onderscheid zijn in de verschillende kamers vooral bij de kinderkamers. Met glasvezelbehang kun je met verschillende structuren onderscheid maken in de kamers, maar dit kan ook door de muren te schilderen in een mooie kleur. Alleen welke soort glasvlies moet je nemen en is geschikt voor jouw woning? We nemen de verschillende soorten door.

glasvezelbehang

Renovlies en glasweefsel

Het lijken verschillende soorten behang maar ze zijn beiden van hetzelfde materiaal gemaakt. Ze vallen beide onder glasvezelbehang, echter hebben ze wel verschillende structuren. Renovlies is helemaal glad en heeft de uitstraling van een gepleisterde muur, als je dit schildert heb je een perfecte muur die eruit ziet als nieuw. Glasweefsel heeft een structuur en is niet glas, de structuur is in verschillende soorten beschikbaar. Dit kunnen zowel ruitjes zijn, streepjes als visgraat. In verschillende ruimtes kun je dus een ander motiefje aanbrengen op de muur.

Glasweefsel behang bestaat uit glasvezel, dit heeft een zeer sterke structuur. Het is meer stootvast en steviger dan glasvlies, ook op buitenhoeken is het stabieler en mooier. Om een mooi resultaat te krijgen moet het behang wel strak aangebracht worden, het moet er zo uitzien alsof je nieuwe muren hebt waar geen enkele oneffenheid in zit. Scheuren worden weggewerkt en zullen niet verder doorscheuren in de muur. Voor de kosten hoef je geen zorgen te hebben, in vergelijking met andere muur afwerkingen is glasvezelbehang voordeliger op de lange termijn.

Door Rapido