matras maten

Wie voor het eerst een bed of matras uitzoekt, zal het beamen: er zijn zoveel verschillende matras maten! Waar moet je beginnen in je zoektocht en hoe zorg je dat je de maten kiest die het beste bij jou passen? Met deze tips kom je er vast uit.

De lengte van je matras

matras maten

Allereerst kijk je naar de lengte van je matras. Uiteraard is de lengte afhankelijk van de persoon die erin gaat slapen, dus ben je dit niet (alleen) zelf, meet dan de andere persoon op om de specifieke lengte te bepalen. Dit heb je later nodig.

De meest gangbare lengte van een matras is 2 meter ofwel 200 centimeter. Dit is voor veel mensen lang genoeg maar uiteraard zijn wij een lang volk. Er zijn dus ook genoeg Nederlanders die niet genoeg hebben aan twee meter.

Bij het bepalen van de lengte moet je altijd er vanuit gaan dat je minstens tien centimeter meer nodig hebt dan je lengte. Ben je dus 1.97 lang, dan is een matras van 2 meter lang nogal krap. Kies dan voor een bed van 210 centimeter. 

matras maten

Breedte bepalen van je matras

Matras maten variëren niet alleen op lengte maar ook op breedte. Hoe breed een matras moet zijn hangt uiteraard af van hoeveel personen erin moeten passen. Een eenpersoonsbed is meestal 90 centimeter breed en dat is voor de gemiddelde persoon prima. Slaap je samen dan kun je het beste kiezen voor 160 centimeter of zelfs 180 centimeter.

Door Rapido