Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om te beleggen. Dit doen zij, omdat het rendement hoger ligt dan met sparen op de normale manier. Met de komst van Bitcoin in 2009, is het investeren in crypto over de afgelopen jaren steeds meer populair geworden. Om deze reden wordt er ook verwacht dat het aantal beleggers in crypto over de aankomende jaren steeds meer gaat stijgen. Sta je op het punt om te beginnen met crypto? En wil je weten hoe je hiermee begint? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Investeren in crypto

Voordat je crypto aankopen doet, is het raadzaam om je er eerst in te verdiepen. Dit komt voornamelijk doordat handelen in Bitcoin ook risico’s met zich meebrengt. Desondanks, kun je er veel uit halen wanneer je weet waar je mee bezig bent. Wanneer je weet hoe het kopen en verkopen van crypto werkt, welke cryptomunten er zijn en wat blockchain is ben je al heel ver op weg. Zo kun je de beste keuzes maken voor jouw situatie, met de juiste kennis, in plaats van op je gevoel af te gaan. Maar wat betekent het eigenlijk om te beleggen in cryptocurrency? In plaats van te handelen in echt geld, wordt er gehandeld in een vorm van een programmeercode. Elke digitale valuta maakt deel uit van een groter geheel. Dit staat beter bekend als blockchain. Blockchain is een soort database waar transacties in opgeslagen worden. Wanneer er over cryptocurrency gesproken wordt, wordt er verwezen naar verschillende cryptomunten. Gezien niet elke munt hetzelfde patroon heeft of op dezelfde netwerk werkt, kunnen ze ook niet zomaar met elkaar vergeleken worden. Elke munt moet dus op zichzelf staand gezien worden. Enkele voorbeelden van cryptomunten zijn: Bitcoin, Ripple en Ethereum. 

Hoe ga je van start?

Sta je op het punt om een cryptomunt te kopen? Dan is het goed om eerst na te gaan welke cryptomunt het beste bij jou past. De volgende stap is het kiezen van een betrouwbare plek om cryptomunten te kopen. Begin met het investeren van kleine bedragen, zodat je bekend kunt worden met investeren. Hoe ga je daarna verder? De volgende stap is een daadwerkelijke aankoop doen. Wil je bijvoorbeeld investeren in Ethereum? Dan kun je dit bij Coinmerce kopen met iDeal. Dit kun je met elke bank doen, zolang je bij een bank aangesloten bent. Op het moment dat je ingelogd bent, kun je kijken of je “coins” ziet staan. Als je daarop klikt, wordt je doorverwezen naar een menu met verschillende cryptomunten. Zie je jouw keuze er niet tussen? Dan kun je in de zoekbalk zoeken naar de gewenste cryptomunt. Hierna kun je aangeven hoeveel euro je wilt uitgeven aan die cryptomunt. 

Samenvattend, veel mensen investeren in crypto. Dit komt doordat het rendement hoger ligt dan met normaal sparen. Voordat je crypto aankopen doet, is het raadzaam om eerst kennis op te doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je het meeste uit je investering halen.

Door Redactie