De tuin moet het verlengstuk van je woning zijn, om hier in de zomer optimaal van te kunnen genieten. Niet alleen in de zomer wil je buiten kunnen zitten; geniet hier ook in de herfst en zelfs de winter! Er zijn verschillende manieren om slim gebruik te maken van de ruimte buiten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een overkapping in de tuin, het bouwen van een pergola en het gebruik van meerdere borders met heesters en kruipers. Wist je dat de hoeveelheid groen in de tuin van invloed is op het klimaat hier in de zomer? Des te meer groen je in het ontwerp van de tuin gebruikt, des te aangenamer zal het hier ook zijn. Waar steen de warmte vasthoudt, doet groen dat juist niet. Het maakt dat het minder warm en benauwd is in je tuin ’s zomers! 

Tuinhuis met overkapping plaatsen 

Wanneer je voor een overkapping in de tuin kiest, heb je verschillende opties. Veel mensen kiezen voor een veranda tegen hun woning. Zie het als een soort overdekt terras. Het voordeel van een veranda is het feit, dat je ook in de herfst buiten kunt zitten. Combineer de veranda met een terrasverwarmer op gas, om het niet koud te krijgen. Naast een veranda kun je ook voor een tuinhuis met overkapping kiezen. In de herfst en winter zit je in het tuinhuis, terwijl je in het voorjaar en de zomer plaatsneemt onder de overkapping als de temperatuur buiten aan de lage kant is. Op hele warme dagen biedt de overkapping een plekje met schaduw. Het is er fijn vertoeven. 

Laat groen tegen de wanden van je tuinhuis groeien 

Het upgraden van de tuin met een tuinhuis valt goed te combineren met het toevoegen van meer groen aan de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een aantal klimplanten, welke je tegen de wanden van het tuinhuis omhoog kunt laten groeien. Het geeft een heel natuurlijke uitstraling aan het tuinhuis. Overigens wordt een tuinhuis vaak standaard al van hout gemaakt, wat goed past bij de rest van een tuin. Ook zou je voor een aantal borders rondom het tuinhuis kunnen kiezen. Het maakt een tuinhuis minder pompeus en laat je deze ook gebruiken in een kleinere tuin. 

Brown Wooden House Near Plants and Trees

Richt het tuinhuis op een sfeervolle manier in 

Heeft de tuin een upgrade gehad met het tuinhuis, een veranda en meer groen? Nu is het zaak om het tuinhuis zelf op een sfeervolle manier in te richten. Kies bijvoorbeeld voor een leuke set meubelen in het tuinhuis, een fraaie lamp en niet te vergeten, een elektrische kachel. Zo kun je er het hele jaar door gebruik van maken. Sommige mensen gebruiken het tuinhuis in de herfst en winter als opslag voor hun tuinmeubelen. Handig, want zo hoef je deze niet in huis op te slaan! Het bespaart je veel ruimte. Laat twee stoelen uitgeklapt in je tuinhuis staan, zodat je hier ook in het najaar kunt zitten voor een momentje voor jezelf. De ruimte onder de overkapping bij je tuinhuis kun je vullen met een loungebank en bijvoorbeeld een aantal bloempotten.

Door Redactie