Euro Techniek

Om metalen te kunnen dieptrekken heb je speciale machines nodig. Hierbij wordt het metaal door middel van een pers vervormd. Je kunt door deze manier van werken producten maken zonder dat er een naad in komt. Door deze productiemethode kunnen velen metalen bewerkt worden. De producten kunnen snel geproduceerd worden. Wanneer er dikke materialen moeten worden vervormd zijn er grote krachten vereist. Er zijn zelfs persen die een capaciteit hebben van 400 ton.
Euro Techniek
Dieptrekken metaal
Dieptrekken metaal is aan speciale eisen verbonden. Tijdens het dieptrekken van metaal worden de producten in een of meerdere keren exact in de juiste maatvoering gemaakt. Omdat alles op deze manier zonder naden zal plaatsvinden hebben de producten mooie vormen.
Het dieptrekken gebeurd met een rondel. Het te bewerken materiaal wordt op de plooihouder geplaatst. Dan zal de pers de neerwaartse beweging maken. De rondel wordt dan tussen de trekring en plooihouder geklemd. De trekring zal nog verder naar beneden gaan waarbij de rondel over de doorn wordt getrokken. Op deze manier zal het uiteindelijke product worden gemaakt. Er moet tijdens het persen voldoende gesmeerd worden. Tegenwoordig worden veel producten ook al automatisch op deze manier gemaakt. Het dieptrekken van metaal wordt in de praktijk veelvuldig gebruikt. Ook kunststoffen worden vaak op deze manier vervormd.

Door Rapido