Er zijn verschillende sectoren waar je in zult belanden wanneer je kijkt naar vacatures Rotterdam. In welk gebied je dan ook geïnteresseerd bent, er is altijd wel vraag naar mensen met kennis en ervaring. Heb je dit niet? Niet getreurd, want er zijn genoeg banen waar je wel terecht kunt en ook tegelijkertijd leert op de werkvloer. In dit artikel zullen er een aantal banen toegelicht worden waar je altijd terecht kunt, ook zonder diploma en welke ook als zeer positief worden ervaren. Ben je benieuwd geworden naar wat deze banen inhouden? Lees dan snel verder!

IT-trainee

De IT wereld wordt steeds groter en het staat er bekend om dat het goed geld verdient. Deze baan staat dan ook hoog op de lijst van best betaalde beroepen waarvoor je niet per se hoogopgeleid hoeft te zijn. Als IT-trainee kunt je meteen aan de slag, terwijl je ook alles over het vak zelf leert. En dit is enorm fijn, want je leert het meeste door het daadwerkelijk te doen. De vraag naar IT’ers blijft enorm groeien. Je kunt er ook allerlei kanten mee op en je verder blijven ontwikkelen, ook omdat er zoveel doorgroei kansen zijn. Lijkt het je wat op te werken als big data engineer of app developer? Dan is dit misschien wel een baan die voor is weggelegd.

Productiemedewerker

Ook dit scoort hoog op de lijst onder de Rotterdammers wat betreft de beste banen. Het werk is namelijk erg gevarieerd en geen een dag is hetzelfde. Je gaat aan het werk in de fabriek bijvoorbeeld. De werkzaamheden hangen dan ook af van waar je uiteindelijk terecht komt als productiemedewerker, gezien dit vrij gevarieerd is. Je kunt in ieder geval denken aan taken als laden en lossen of producten inpakken zodat ze opgestuurd worden. Er zijn verschillende stappen in een productieproces die we kunnen onderscheiden. Jij en je collega’s zorgen er dan ook voor dat deze stappen soepel verlopen zodat het proces zo snel en efficiënt mogelijk zal plaatsvinden. Verder is het qua werktijden ook erg flexibel, gezien dit werk eigenlijk nooit stopt. Dus mocht je graag juist in de avond, of in de nacht aan het werk zijn, dan is een job als productiemedewerker iets voor jou!

Callcenter medewerker

Heb jij een vlotte babbel en vind je het leuk om met andere mensen in contact te zijn? Dan zou je eens moeten denken aan werken bij een callcenter. Je helpt klanten met vragen of bepaalde producten of diensten, of je probeert klanten te werven voor een bepaald bedrijf. Hierbij krijg je bij elk gesprek weer een ander persoon aan de lijn, waardoor elk gesprek ook anders is. Vaak kom je terecht op een leuk kantoor met gezellige mensen die het ook heerlijk vinden om de hele dag lekker te praten. Daarom is dit ook een van de beste banen in Rotterdam. En ze zoeken altijd mensen om te werken in callcenters!

Wat is de beste baan voor jou?

Er zijn enorm veel banen die erg leuk zijn om te doen en waar ook veel vraag naar mensen is. Nu is het de vraag aan jou om te kijken wat bij jou past. Zo kan ook jij binnenkort lekker aan de slag in het mooie Rotterdam!

Door Redactie