Het is zover, je beste vriend of vriendin gaat trouwen. En wat hoort er bij een bruiloft? Een vrijgezellenfeest natuurlijk. En jij als goede vriend of vriendin hebt natuurlijk de taak om het feest te organiseren. Maar hier komt nog heel wat bij kijken. Je moet een plaats en datum vinden, erachter komen welke activiteiten de bruid of bruidegom leuk vindt, de uitnodigingen maken, budget beheren en nog van alles. Dit zijn een hoop verantwoordelijkheden en je wilt natuurlijk dat de vrijgezel een feest krijgt om nooit te vergeten.

Datum prikken en budget bepalen

De datum kiezen, het eerste wat je moet doen en het is misschien ook wel het belangrijkst. Zoals je misschien al weet, is dit niet makkelijk. Je moet namelijk een dag uitkiezen waarop iedereen kan. Gebruik eens een online datumprikker, hier kun je overzichtelijk zien wanneer iedereen wel en niet beschikbaar is. Begin zo vroeg mogelijk. Dan is de kans groter dat iedereen kan komen. Ook belangrijk is het bepalen van het budget. Bedenk van tevoren wat je ongeveer wilt uitgeven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag aan je vrienden wat zij zouden willen besteden en zo kom je tot een gemiddeld bedrag. Als je weet hoeveel geld je kunt spenderen, kun je een activiteit gaan bedenken.

Kies een thema en bijpassende activiteit

Je kunt een vrijgezellenfeest zo inrichten zoals je wilt, maar de zoektocht naar een leuke activiteit kan heel wat makkelijk worden als je een bepaald thema kiest. Is de bride-to-be gek op eten of sporten, pas het vrijgezellenfeest dan daar op aan. Hoe persoonlijker het feest, hoe leuker. Voor vrouwen bestaat er zelfs een 50 tinten grijs vrijgezellenfeest waar je spannende en uitdagende spellen kunt gaan doen. Of ga eens naar een karaokebar en zing de longen uit je lijf.

Doe wel voldoende informatie op voordat je de activiteit boekt. Zo kunnen verschillende workshops bijvoorbeeld alleen doorgaan met tenminste tien gasten. Bij sommige activiteiten zullen er ook andere groepen deelnemen, vraag jezelf goed af of dit wel is wat de bruid of bruidegom wilt. Bij Flitz-events zijn vrijgezellenfeesten voor verschillende groepsgroottes en met veel activiteiten te boeken

Bijpassende kleding

Bij een vrijgezellenfeest hoort natuurlijk bijpassende kleding. Je kunt op internet veel verschillende vrijgezellenfeest attributen en kleding vinden. Buttons, sjerpen, kostuums, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Bij de ene vrijgezel is het zo gek mogelijk en de andere wil het juist wat rustiger houden. Voor deze beide types kun je verschillende artikelen vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een diamanten tiara met een sluier of een gek dierenpak.

Door Redactie