Persoonlijke groei en ontwikkeling is een belangrijk aspect en kan helpen om zowel persoonlijk als professioneel succes te bereiken. Een van de manieren om jezelf te ontwikkelen is door het volgen van trainingen en opleidingen. Deze trainingen en opleidingen bieden namelijk de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden en kennis te ontdekken. Door op deze manier in jezelf te investeren laat je zien dat je bereid bent om je verder te ontwikkelen wat op professioneel zeker opgemerkt zal worden. We bespreken een aantal mogelijkheden, waaronder STAP-budget opleidingen, en opties zodat jij snel aan de slag kan met een nieuwe uitdaging! 

Hoe kies je een opleiding of training die bij jou past?

Voordat je meteen een opleiding of training kies uit je enthousiasme is het belangrijk om goed te overwegen wat precies bij je past of waar je naar op zoek bent. Wil jij bijvoorbeeld een Leiderschap training of beter leren communiceren?  Omdat deze keuze een hele uitdaging kan zijn is het belangrijk om de tijd te nemen en een aantal stappen te volgen die jou helpen beslissen. We nemen een aantal stappen kort door.

Om te beginnen, bepaal je doelen. Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken met een opleiding of training. Wanneer je dit duidelijk voor ogen hebt kan je beginnen met zoeken. Daarna kan je een lijstje maken van persoonlijke interesses of sterke punten. Dit kan helpen om trainingen te vinden die bij je passen en waar je zelf ook enthousiast over bent. Iets gevonden? Overleg met je omgeving of ze ook denken dat dit iets voor jou is. Denk hierbij aan je werkgever, docenten, vrienden, of je ouders. Als laatst is het van groot belang naar je eigen intuïtie te luisteren. Dit zal jou verder helpen.

Financiering voor opleidingen en trainingen 

Dat het volgen van een opleiding of training een geweldige investering in jezelf en in je toekomst is dat weten we. Maar dat het ook duur kan zijn is vaak nog een belemmering voor veel mensen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten van een opleiding of training te bekostigen. Denk als eerst aan bijvoorbeeld werkgevers ondersteuning. Sommige werkgevers bieden hun werknemers ondersteuning via directe financiële bijdragen of bijvoorbeeld extra vrije dagen om deze opleiding te volgen. Nog niet aan het werk? Neem een studielening speciaal voor het financieren van opleidingen en trainingen. Daarnaast kan je natuurlijk gewoon sparen of hulp vragen van je omgeven. Maar ken je de Stap subsidie al? 

STAP subsidie 

De STAP-subsidie in Nederland is een subsidie voor kleine ondernemingen of individuen die zich persoonlijk of professioneel willen ontwikkelen. Dit kan door middel van opleidingen, trainingen, coaching, of andere activiteiten die gericht zijn op persoonlijke of professionele ontwikkeling. Over het algemeen is er ieder jaar voor iedereen een bedrag beschikbaar van €1.000 te besteden aan deze trainingen. Ideaal dus! Er zijn echter wel bepaalde voorwaarden waar de training of opleiding aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Check dus eerst of je hiervoor in aanmerking komt voor dat je onnodig zelf geld uitgeeft aan een training! 

Na de training of opleiding 

Nu jij je training of opleiding hebt afgerond zijn er nog een aantal belangrijke dingen om te onthouden. Om te beginnen heb je deze opleiding niet voor niks gedaan en wil je dat iedereen weet dat jij in het bezit bent van nieuwe vaardigheden. Zet deze ontwikkeling meteen op je social media en nog belangrijker op je CV. Daarnaast is het verstandig om deze vaardigheden regelmatig te oefenen of bij te houden zodat jij over een aantal jaar deze training niet vergeten bent!

Door Redactie