Wil je dat jijzelf en je medewerkers bewust worden van de mogelijke gevaren die loeren op de werkvloer? Dat kan met een VCA cursus. Wanneer je werkzaam bent in een fabriek, op een werkplaats of bouwterrein of wanneer je werkt aan een installatie, zijn er tal van risico’s aanwezig. Het is belangrijk om veilig te werk te gaan. Dit doe je met een VCA cursus. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Er zijn al duizenden bedrijven die VCA gecertificeerd zijn.

VCA is niet alleen een cursus met checklisten waar je op moet letten tijdens de werkzaamheden. Het is een uitgebreid programma dat ervoor zorgt dat je veilig, gezond en milieubewust te werk gaat. Het grootste doel is het verminderen van ongevallen op de werkvloer. Door te investeren in een VCA cursus ben je niet alleen zelf goed bezig, maar laat je ook aan anderen (toekomstige werkgevers) zien hoe belangrijk je het vind om milieubewust te werken en om hierin te investeren.

VCA cursus: VCA Basis en VCA VOL

Je kunt kiezen uit twee verschillende VCA cursussen: de VCA Basis opleiding en de VCA VOL opleiding. VCA Basis is voor alle medewerkers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met risico’s. Met het VCA certificaat tonen zij aan bewust te zijn van deze risico’s en nauwkeurig te werk te gaan. VCA VOL is voor leidinggevenden in branches waar zij te maken hebben met de nodige risico’s. Met de VCA cursus kunnen zowel medewerkers als leidinggevenden op een veilige manier aan het werk gaan.

Door Rapido