Wanneer je bezig bent met het decoreren van je woning, dan heb je vast al ontdekt dat je sommige artikelen makkelijker aan durft te schaffen dan de ander, omdat je sommige accessoires bijvoorbeeld best wel spannend vindt. Veel mensen hebben bijvoorbeeld meer moeite met het aanschaffen van wanddecoratie, omdat het toch vaak wat prijziger is en omdat muurstickers toch wel wat definitief zijn en de knoop dus maar eigenlijk een keer doorgehakt kan worden. Een paar tips kun je vast wel gebruiken wanneer je bezig bent met het aanschaffen voor de decoratie in huis. Zo kun je makkelijker de puntjes op de i zetten in de woning zonder hier te gespannen van te worden.

De basis verzorgen

Wanneer je in de woonkamer begint met het decoreren, dan begin je toch vaak bij de bank, omdat deze prominent in de kamer is. Een paar sierkussens en een mooie plaid zijn belangrijk voor de sfeer. Bekijk de kleur op de muur en de kleur van de bank om te bepalen welke kussens je niet aan zou schaffen. Alles wat je direct af kunt strepen, scheelt alweer in het twijfelen en zo kun je gerichter naar de kanshebbers kijken. Welke kleuren vind jij mooi in huis? Wanneer je niet zoveel kleur in huis durft te halen, dan kun je het misschien beter eerst houden bij de basiskleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkere kussens. 

Eenheid in huis

Door de accessoires grotendeels in dezelfde kleur te kopen, heb je al snel een eenheid in huis en dat zorgt voor rust. Wanneer je een accessoire tegenkomt in de winkel in een kleur die je nog niet in huis hebt, dan is het goed om te kijken naar de kleur en of deze bij de rest zou passen en om te kijken naar het kleurenpalet in jouw huis. Voor de rust is het belangrijk om voor maximaal 6 kleuren te gaan. Een muursticker wordt dan ook een stuk minder eng wanneer deze binnen de 6 kleuren past en daardoor niet teveel aandacht trekt. 

Slimme wanddecoratie

Een muursticker is een perfecte oplossing wanneer je wel graag wat decoratie op de muur wilt, maar je geen ruimte hebt voor een plankje of bijvoorbeeld op een babykamer. Er zijn ontzettend veel opties te vinden en dat betekent dat er voor iedere ruimte wel een optie te vinden is. Wanneer je een stoere kamer voor je kinderen aan het maken bent, dan kan een leuke dieren muursticker net de kers op de taart vormen, omdat deze niet teveel ruimte inneemt, maar toch een leuke extra touch aan de ruimte geeft. Door te zorgen dat deze mooi bij de rest van de kamer past, zal het minder opvallen, maar zal het voor de nodige sfeer zorgen. 

Een gepersonaliseerde muur

Een muursticker kun je zelfs laten personaliseren en zo kun je bijzondere quotes of songteksten op een muur plakken waar je niet zo goed van weet wat je er mee wilt, maar waar je toch wel graag een decoratie wilt. Door niet te gek te doen met lettertypes en kleuren, is het een kunstwerk op zich en hoef je je niet druk te maken dat deze niet bij de rest van de ruimte zouden passen. Denk hier van te voren goed over na. 

Door Redactie