veiligheids-trainingen

Hoe je de brandveiligheid kunt verhogen leer je met de veiligheids-trainingen van G4S. De brandveiligheid is een belangrijk onderwerp, zeker wanneer er sprake is van een groot gebouw met diverse verdiepingen is het van belang dat iedereen op de hoogte is van het noodplan. G4S biedt diverse trainingen aan voor bedrijven waar het onderwerp brandveiligheid centraal staat. Jullie leren hoe de brandveiligheid georganiseerd moet worden in grote gebouwen.

Veiligheids-trainingen: helder en duidelijk

veiligheids-trainingenOp het moment dat een brandweeralarm afgaat, moet het voor iedereen meteen duidelijk zijn wat er moet worden gedaan. iedereen moet zijn of haar taak kennen en deze kunnen uitvoeren. Dit is van groot belang in situaties als een brand. G4S geef trainingen op verschillende G4S locaties, maar het is ook zeker mogelijk om de veiligheids-trainingen op locatie binnen het bedrijf te organiseren. Zo kun je het geleerde ook meteen in de praktijk brengen. Je denkt er misschien niet echt over na, maar 10 minuten besteden aan een brandoefening kan wel levens redden wanneer er echt brand uit breekt.

Wat je leert tijdens de trainingenveiligheids-trainingen

Het hangt van het gebouw en de inrichting af hoe het noodplan eruit moet zien. De complexiteit is een bepalende factor in dit geval. In een ziekenhuis bijvoorbeeld kun je niet met zijn allen binnen 5 minuten buiten staan. Er moeten dan brandvertragende elementen in het gebouw aanwezig zijn waardoor mensen nog eventjes veilig binnen het gebouw kunnen verblijven. Ook moet er bepaald worden die de brandmeldinstallatie in de gaten houdt, ook ’s nachts en in het weekend. Dit zijn allemaal aspecten die je leert tijdens een veiligheids-trainingen van G4S. Wij hebben met het gehele bedrijf zo’n training gevolgd en zijn erg tevreden. We hebben ontzettend veel geleerd en er was veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. Zo konden we de training afstemmen op onze eigen situatie binnen ons bedrijf.

Door Rapido