Nog maar een paar maanden tot de bevalling en de tijd is aangebroken om een Maxi cosi te kopen. Veel ouders zullen je vertellen dat een Maxi cosi echt een must is wanneer je een baby’tje krijgt. Er zijn tegenwoordig echter veel verschillende soorten en maten Maxi cosi’s en dit kan de keuze bij een aanschaf lastig maken. Wat zijn nou dingen om op te letten wanneer je besluit om zelf een Maxi cosi te gaan aanschaffen? Hieronder een aantal adviezen.

Maxi cosi’s voor verschillende leeftijden
Allereerst is het bij het kopen van een Maxi cosi belangrijk om te kijken naar de leeftijd van het kind waarvoor je het autostoeltje aanschaft. Misschien denk je bij Maxi cosi meteen aan stoeltjes voor baby’s, maar er bestaan ook stoeltjes voor andere leeftijdsgroepen. Maxi cosi biedt autostoeltjes aan in drie leeftijdscategorieën. Als eerste is er de categorie baby. Deze stoeltjes zijn bedoeld voor baby’s van 0 tot 12 maanden en kunnen gebruikt worden bij een gewicht van 0 tot 13 kilo. De tweede categorie is bedoeld voor peuters. De stoeltjes kun je gebruiken voor kinderen tussen de 9 maanden en 4 jaar en kunnen een gewicht dragen van ongeveer 9 tot 18 kilo. Tot slot is er de categorie kind. In dit stoeltje kan een kind zitten tussen de 3,5 en 12 jaar en past een gewicht tussen de 15 en 36 kilo.

Verschillende types Maxi cosi’s
Het merk Maxi cosi biedt een ruim assortiment autostoeltjes aan voor baby’s en kinderen. Er zijn drie types waar je als ouder uit kunt kiezen, namelijk de Pebble, de Cabrio Fix of de Citi. Hierbij is de Pebble de meest luxe en prijzige variant en is Citi het meest voordelige autostoeltje. Al deze drie types verschillen niet bijzonder veel van elkaar en bieden alle drie de garantie van een veilig vervoer voor je kindje. Toch hebben bijvoorbeeld de Pebble en de Cabrio Fix wat voordelen, zoals dat je ze op meer verschillende soorten auto’s kunt bevestigen dan de Citi.

Waar moet ik nog meer op letten bij de aanschaf van een Maxi cosi?
Een andere nuttige factor om rekening mee te houden wanneer je een Maxi cosi koopt is of het autozitje komt met een afneembare hoes zodat je die kan wassen als hij vies wordt. Ook is het belangrijk te kijken naar het bevestigingssysteem van je auto en of de Maxi cosi hierbij past.

Door Rapido